Leerlingenraad


De leerlingenraad van onze school zet zich in voor de leerlingen. Ze vertegenwoordigt de leerlingen en behartigt hun belangen bij de schoolleiding. De leerlingenraad peilt hoe de leerlingen over bepaalde dingen denken, en maakt dit duidelijk aan de schoolleiding. Ook komt ze zelf met voorstellen en ideeën, of werkt de ideeën van de leerlingen uit. Kortom: de leerlingenraad van Grotius probeert de stem van de leerlingen zo duidelijk mogelijk te laten horen!
 

Hoe gaat de leerlingenraad te werk?

De leerlingenraad komt om de twee weken bijeen. Dan worden er nieuwe ideeën en initiatieven besproken en bedacht. Ook wordt er gediscussieerd over de stand van zaken van verschillende onderwerpen die leerlingen direct aangaan. Voorbeelden zijn de pauzes, het leerlingenstatuut, het toetsbeleid en de overgangsnormen.
 

Wie zit er in de leerlingenraad?

De leerlingenraad bestaat op dit moment uit deze leerlingen:

  • Amy Bloem
  • Marieke van den Broek
  • Chelsea Bruls
  • Eveline Huppertz (voorzitter)
  • Torben Mulitze
  • Jerom Sweers
  • Angela Weisz

Begeleiding: mw.Hanssen. 

Bekijk ook eens

Hoe zit de leerlingenraad in elkaar?

De leerlingenraad bestaat uit minimaal vier leerlingen. Alle leerlingen zijn welkom: van het eerste tot het laatste jaar en van mavo tot gymnasium. Aan de leerlingenraad is één begeleider verbonden. Dat kan een leraar of iemand van het onderwijsondersteunend personeel zijn. Op dit moment is dat mevrouw Hanssen. Zij helpt en adviseert de leerlingenraad als dat nodig is.
 

Ideeënbox

Heb jij goede ideeën waardoor de school fijner voor jou en je medeleerlingen wordt? We horen het graag! Je kunt jouw idee in de ideeënbox bij de conciërges gooien en je kunt ons mailen. Natuurlijk kun je ons ook gewoon in de gang aanspreken!
 

Vergaderingen

De leerlingenraad vergadert één keer per maand. Die vergaderingen zijn in principe openbaar. Dat wil zeggen dat iedereen het verslag van een vergadering kan lezen. Als je dat graag wilt, kun je even mailen naar de secretaris. Als je wilt dat een onderwerp op de agenda komt, stuur dan even een mailtje naar de voorzitter, die stelt de agenda samen!
 

Jij bij de leerlingenraad?

Bij de leerlingenraad van Grotiuscollege is eigenlijk altijd wel plek voor een nieuw lid! Vind jij het leuk om je in te zetten voor je medeleerlingen en denk je dat er nog een hoop te verbeteren valt aan onze mooie school? Kom dan bij de leerlingenraad! Stuur een mail naar leerlingenraad@grotius-lvo.nl, dan nemen wij meteen contact met je op!
 

Downloads

Reglement leerlingenraad Grotius 
 

Deel dit bericht