Beeldend op Grotius


Kunst op Grotius

Kunstonderwijs op Grotius vindt paats in een kunstvleugel binnen de school, waarin alle kunstvakken vertegenwoordigd zijn. Handenarbeid, tekenen vormen de basis van het kunstonderwijs op Grotius, dat ervoor zal zorgen dat de leerlingen met een goede en brede bagage naar de bovenbouw en een eventuele vervolgopleiding kunnen doorstromen. Hun persoonlijke ontwikkeling staat hierin centraal en daar wordt dan ook alle ruimte voor geboden.

Kunst en talentklas

Leerlingen die hun talenten willen ontwikkelen op cultureel, creatief en/of  kunstzinnig vlak krijgen hiervoor binnen hun vaste roosteruren in de onderbouw de perfecte kans aangeboden om invulling te geven binnen de maatwerkuren. Een breed aanbod van cursussen en workshops (waaronder het videoleerbedrijf, de atelieruren en de makersklas) staat voor de leerlingen klaar om hier op hun eigen wijze mee aan de slag te gaan.

Kunst op Grotius en onze partners

Mede samenhangend met ons ruime cultuuraanbod hebben wij ook onze vaste partners, waar wij voor meerdere projecten mee samenwerken. Enkele culturele partners zijn Parkstad Limburg Theaters, Schunck, Glaspaleis en Vazom Kerkrade.

Tevens bieden wij jaarlijks ook de mogelijkheid aan studenten van de docentenopleiding van de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht om hier hun stage te kunnen volgen.

Art makes friends

Elk jaar zijn er meerdere uitstapjes voor onze leerlingen gepland. Bezoekjes aan musea, voorstellingen en de jaarlijkse buitenlandse excursies zijn maar een kleine greep uit het geheel.