Muziek op Grotius


Muziek op Grotius

Muziekonderwijs op Grotius vindt plaats in een goed ingericht lokaal met studio's waar leerlingen hun muzikaal talent optimaal kunnen ontwikkelen. Naast theorieles wordt vanaf de brugklassen ook aandacht besteed aan keyboard- en zangonderwijs.

Koor en Orkest

Ben je lid van het koor of orkest of wil je een keer komen luisteren? Klik dan hier voor het repetitieschema

Muziek en talentklas

Leerlingen die hun talent verder willen ontwikkelen zijn bij ons van harte welkom in de maatwerkuren. Tijdens deze lessen wordt dieper ingegaan op de lesstof en worden de leerlingen voorbereid op het vak muziek in de bovenbouw. Naast de lessen van je eigen docent komen ook regelmatig gastdocenten op Grotius om je op een andere manier kennis te laten maken met muziekstijlen.

Grotius werkt samen met het Conservatorium van Maastricht

Wil je naar het conservatorium, dan ben je op Grotius op de juiste plaats. In samenwerking met het Conservatorium van Maastricht bereiden wij je optimaal voor op je toelatingsexamen. Grotius is de enigste school in Parkstad en het Heuvelland met de VoCo-opleiding.

Music makes Friends

Bespeel je een instrument of vind je het leuk om te zingen? Grotiuscollege heeft een koor en orkest dat meedoet op internationaal niveau. Ieder jaar wordt er een meerdaagse concertreis georganiseerd naar één van onze partnerscholen in het buitenland. Naast het musiceren maak je nieuwe vrienden en ontdek je hoe leuk het is om op een podium te staan. De afgelopen jaren waren wij al in: Manchester, Cambridge, Eckernförde, Salzburg, Graz, Trento, Venetië en Lyon. Naast de optredens in het buitenland staan wij ook jaarlijks met een (kleine) productie in een theater in de buurt.