Gepersonaliseerd leren op Grotius


Grotius, Jij op 1!

Goed onderwijs is veel meer dan een diploma met goede cijfers. Belangrijk zijn ook vaardigheden leren, die waardevol zijn voor ieder mens en waarvan jij je hele leven profijt hebt. Nù, tijdens je ontwikkeling op school en óók straks na je tijd bij ons op Grotius in je verdere carrière.

Je krijgt bij ons een bepaalde vrijheid én veel verantwoordelijkheden. We maken je nieuwsgierig, dagen je uit om op onderzoek uit te gaan, samen te werken, zelfstandig te zijn, kritisch te zijn en je eigen talenten te gebruiken. Daarin helpen wij jou je weg te vinden.

Wat is jouw weg?

De een leert graag door te doen, de ander is meer een denker. Leer jij beter door de lesstof in een filmpje te verwerken? Ga je gang! Zo kom je erachter wat het voor jou betekent om jezelf te zijn, maar ook wat jouw leerstrategie is. Op onze middelbare school voor mavo, havo en vwo in Heerlen (Parkstad) kun jij je ontwikkelen op jouw manier. Er is ruimte voor jouw stijl, jouw talenten en jouw uitdagingen.

Op Grotius krijgt elke leerling de kans om te stralen en te werken aan zijn eigen toekomst. Wij helpen jou de doelen te halen waar jij naar streeft.

Elke leerling een eigen coach

Op Grotius krijg je een persoonlijke coach. Die is er helemaal voor jou. Jouw coach is een leraar die je helpt om het beste uit jezelf te halen en je doelen te bereiken. Elke leraar coacht zo’n vijftien leerlingen uit een basisgroep.

Samen bespreek je wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat aanpakken. Gaat het niet zo lekker met Frans? Dan maak je samen met je coach een plan om dat te veranderen. Daarna houden jullie samen in de gaten hoe het gaat. Loopt alles zoals gepland? Ben je tevreden met het resultaat? Of kan er iets beter? Dit helpt je om na te denken over wat je hebt bereikt en wat je nog wilt leren of verbeteren. 

Zo gaat het straks met jou en je coach

Elke week heb je een coachgesprek van ongeveer 15 minuten, waarin je samen bespreekt wat je plannen zijn, waar je aan wilt (moet) werken en hoe je dat aan gaat pakken.

Tussendoor kun je ook altijd terecht bij je coach (of een van de andere leraren) als je ergens mee zit.

Je bent en blijft zelf verantwoordelijkheid voor je leertraject. Dat noemen we eigenaarschap. Zo stel je zelf je eigen leerdoelen en werk je gericht aan je eigen prestaties. Heb je wat hulp nodig? Dan maak je samen met je coach een plan van aanpak.