Franse Filmavond


Dinsdag 28 november vindt de Franse Filmavond plaats. Deze avond is bedoeld voor leerlingen in de bovenbouw die het vak Frans hebben gekozen. Zij kunnen een keuze maken uit diverse films die in verschillende lokalen getoond zullen worden. Het gaat om de volgende films:

LES CHORISTES

Prachtig tijdloos verhaal over een tuchtschool voor minderjarige jongeren waarbij een werkloze muziekleraar de kinderen op het rechte spoor tracht te brengen door de kracht en magie van muziek.

UNE ENFANCE

Hele mooie confronterende film waarin de dertienjarige Jimmy gedwongen wordt om snel volwassen te worden omdat er thuis niet voor hem gezorgd wordt.

LA FAMILLE BÉLIER

In het gezin Bélier is iedereen doof behalve de zestienjarige Paula. Zij is dan ook de onmisbare tolk in het dagelijkse leven van haar ouders. Dat leidt vaak tot hilarische taferelen. Paula zit in het eindexamenjaar en wil gaan studeren. Kan zij haar familie alleen laten? Een grappige maar ook ontroerende film.

LE DERNIER COUP DE MARTEAU

Victor woont met zijn moeder in een caravan aan zee. Hij is op zoek naar zijn vader, die dirigent is. Eenmaal gevonden verloopt het contact moeizaam. Ook zijn moeder verbergt iets voor hem. Deze net uitgebrachte film krijgt veel waardering voor de meeslepende muziek en het gevoelige verhaal.

ELLE S’APPELAIT SARAH

Heftige, emotionele film over een gebeurtenis in de Tweede Wereldoorlog die grote gevolgen heeft voor het joodse meisje Sarah.

MONSIEUR IBRAHIM ET LES FLEURS DU CORAN

In het Parijs van de jaren zestig raken Momo en Monsieur Ibrahim bevriend. Deze film toont op ontroerende wijze hun dagelijkse belevenissen tot aan het einde toe.

De Franse Filmavond begint om 17.00 uur en eindigt om 20.00 uur. De leerlingen maken het buffet dat uit twee gangen bestaat. In de pauze van de film zijn er hartige hapjes (quiches, salades, stokbroden, Franse kazen) en na afloop is er een dessertbuffet (chocoladetaart, brownies, cupcakes, appelgebak). De school zorgt voor de drank (geen alcohol uiteraard), de stokbroden en de Franse kazen. De leerlingen betalen 4 euro voor de hele avond.