Franse filmavond


Dinsdag 30 oktober vindt de Franse Filmavond plaats. Deze avond is bedoeld voor leerlingen in de bovenbouw die het vak Frans hebben gekozen. Zij kunnen een keuze maken uit diverse films die in verschillende lokalen getoond zullen worden. Het gaat om de volgende films:

LA VIE EN ROSE

Prachtige, emotionele film over het zeer turbulente leven van een van de grootste chansonnières van Frankrijk: Edith Piaf.

FRANTZ

Hele mooie aangrijpende Duits-Franse film over de Eerste Wereldoorlog. 

UN HOMME A LA HAUTEUR

Leuke film met veel humor over een speciale liefdesrelatie. 

A BRAS OUVERTS

Grappige film boordevol clichés over een rijke intellectueel die middels een weddenschap  verplicht wordt om arme mensen in zijn huis op te nemen.

De Franse Filmavond begint om 16.00 uur (La vie en rose), 16.30 uur (Frantz) of 17.00 uur (Un homme à la hauteur, A Bras Ouverts) en eindigt rond 20.00 uur. De leerlingen maken het buffet dat uit twee gangen bestaat. In de pauze van de film zijn er hartige hapjes (quiches, salades, stokbroden, Franse kazen) en na afloop is er een dessertbuffet (chocoladetaart, brownies, cupcakes, appelgebak). De school zorgt voor de drank (geen alcohol uiteraard), de stokbroden en de Franse kazen. De leerlingen betalen 4 euro voor de hele avond. 

Zoals altijd hopen wij weer op een zeer gezellige avond!

De Sectie Frans