Grotius is trotse partner van Talent en Co


Namens het Grotiuscollege is Sino Schoonbrood uitgekozen mee te werken aan een nieuw programma van L1 en Paul Versteegen Productions: “Talent en Co". Jolien Knoben (VWO6) heeft meegewerkt aan het schoolprofiel dat binnenkort ook te zien is op de website van Talent en Co.

Zaterdag 27 januari is het programma gepresenteerd aan de pers in de studio van L1.

 Uiteindelijk waren er 20 geselecteerde kandidaten, maar er mogen maar vijf meedoen. Het gaat om Sino Schoonbrood (16 jaar) uit Simpelveld van het Grotius College (piano), Lotte Boonen (14 jaar) uit Borne van het Bonnefanten College (Dans), Tijn Bosch (13 jaar) uit Genhout van de Kunstbende (DJ), Pim Hesen (13 jaar) uit Broekhuizervorst van het Valuascollege (sopraansaxofoon) en Fabiënne van den Hombergh (16 jaar) van het Schöndeln Lyceum (Dwarsfluit en Zang)). De kandidaten zijn voor het overgrote deel geworven onder de in Limburg bestaande cultuurprofielscholen: scholen waarin kunst en cultuur nadrukkelijk op het lesrooster staan.

L1 TV brengt vanaf eind november het programma op de buis. Het gaat over jong, ontluikend talent in Limburg. Talent & Co onderscheidt zich van andere bekende talentenprogramma’s vanwege de focus op de ontwikkeling van talenten. Het wordt een serie van zeven wekelijkse afleveringen. De laatste uitzending wordt opgenomen op 5 januari 2019 in het Parkstad Limburg Theater van Kerkrade. Daar kunnen de talenten zich tijdens een slotavond aan een live publiek presenteren.

Talent & Co is geen talentenjacht. Wel bepaalt een jury welk talent zich in een jaar tijd het meest heeft ontwikkeld, hetgeen beloond wordt met een waarderingsprijs, in de vorm van een coaching traject. Talent & Co is een tv-format van Paul Versteegen Productions uit Landgraaf, in nauwe samenwerking met het Huis voor de Kunsten.

Het bijzondere aan Talent & Co is dat het Tv-programma laat zien wat er komt kijken bij de ontwikkeling van ontluikend talent. Het is een weg met grote en kleine hobbels, beïnvloed door vele aspecten, zoals familie, school, docenten, sociale achtergrond, dan wel gewoon een kans krijgen. Een goede begeleiding is van essentieel belang. Zeker voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. Om die reden is er gekozen voor deze speciale doelgroep.

Talent en Co is ook te volgen via Facebook.