In de week van 12 tot 16 november hebben de leerlingen van Persoonlijk Leren, onze eerstejaars, geen gewoon lesprogramma gevolg maar stond de eerste ritsweek gepland. Een ritsweek is een break in het gewone rooster, in de normale planning. Een week om bij te werken, in te halen, excursies te organiseren en speciale, andere of verdiepende lesactiviteiten te volgen (op inschrijving).
Zo stonden er deze keer extra kunstlabsessies, leren drummen, drama, verdieping aardrijkskunde, bakken, vragenuurtjes en veel meer op de agenda. De leerlingen hebben in overleg met hun coach een programma voor de week gemaakt. Sommige zeer ijverige leerlingen zijn ook beloond met een vrije middag. Dat kan! Iedereen had een andere planning, op maat gemaakt. 
De woensdag was een bijzondere dag. Een grote groep van bijna 90 leerlingen gingen op bezoek in het gouvernement in Maastricht en het Amerikaans kerkhof in Margraten. De leerlingen gingen in het gouvernement als echt politici aan de slag in de Statenzaal. Debatteren en lekker onderbreken via de interruptie microfoon. Er werd gesproken over zorg, milieu en sport in Limburg. In Margraten werd ook een gevoelige snaar geraakt, de leerlingen waren erg onder de indruk van de verhalen van sommige zeer jonge soldaten. Kortom een zeer geslaagde en leerzame dag!

Klik hier om alle foto's te bekijken.