Theatervoorstelling voor leerlingen van H4 / V4 en H5


Dinsdag 15 september is de eerste interactieve theatervoorstelling van dit schooljaar voor leerlingen van klas H4 / V4 en H5.

  1. 3e lesuur H4
  2. 5e lesuur H5 / V4

Tinmendo The Greatest Show (Global Relocation of Evolved Apes Towards Exoplanet Suitable for Terraformation) is een interactieve muziekvoorstelling rondom klimaatverandering. Alle leerlingen kunnen de ‘Tinmendo’ app gratis downloaden op hun smartphone of iPad en daarmee invloed uitoefenen op wat de artiesten op het podium uitvoeren.

Het verhaal draait rondom een nieuwe planeet waar de mensheid terecht zou kunnen nadat onze eigen aarde niet langer bewoonbaar is door klimaatverandering. Deze nieuwe planeet is echter (nog) te koud om te overleven, maar niet getreurd; de mensheid is expert geworden in hoe ze de planeet zouden kunnen opwarmen. Leerlingen moeten samenwerken om met hun telefoon (die de link vormt naar de muzikanten) een plan te vormen om de nieuwe planeet op te warmen.

Leerlingen zetten instrumenten aan en uit, vormen muzikale thema’s (gebaseerd op letters die gelijk staan aan muzieknoten) sturen berichtjes naar elkaar en naar de band en kunnen gooien met virtuele eieren, tomaten, rozen… Speel mee met de ultieme luistergame! De bezetting van de band bestaat uit een basgitaar, piano/keyboard en drums.

Klik hier voor de trailer!

Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt dankzij de cultuurkaart!