Over Grotius


Kom alles te weten over Grotiuscollege! Grotius is een openbare school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Onze school is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de fiets. Je herkent Grotius meteen: een modern en opvallend gebouw. We zijn een gezellige, warme school en vinden elkaar belangrijk. We hebben respect voor elkaar zonder een bepaalde mening of overtuiging op de voorgrond te plaatsen. Grotiuscollege is al 67 jaar een school waar jij centraal staat. Wij dagen je graag uit om je breed en internationaal te ontwikkelen. Niet voor niets is onze slogan: Jij op 1! 
 

Jij op 1

Wij vinden elkaar belangrijk bij Grotius. Leerlingen, leraren, medewerkers en ouders. Daarom is onze slogan ‘Jij op 1’. Dat betekent aandacht voor elkaar, proberen elkaar te begrijpen en rekening houden met elkaar. En in die veilige en persoonlijke omgeving enorm veel leren en ontdekken. Zodat jij straks klaar bent voor een mooie toekomst. Zodat jij later aan de slag kan bij organisaties in de regio, in heel Nederland, maar ook over de grens. Zodat jij een prima basis hebt om een fijn leven op te bouwen waar je maar wilt. Een leven waarin voor jou hopelijk veel mensen op 1 zullen staan!
 

Hugo Grotius

Kom op voor je mening, respecteer anderen, wees nieuwsgierig, ondernemend en creatief en stap over grenzen. Dat is Hugo de Groot - Hugo Grotius in het Latijn - ten voeten uit. En daarom heten wij Grotius, want wij hebben precies dezelfde overtuigingen als deze bekende Nederlandse geleerde. En dat merk je aan alles op onze school.