After school
We offer such things as (free) homework help, exam training and have a rich after-school offer consisting of music, chess, debating and enterprise. You can read on the images where and when these take place and how a student can apply for them. Our Grootz programme is for pupils who learn faster on average and need more challenge and depth in the same class time.
Grootz
Vind jij de lessen op school soms moeilijk te volgen of juist veel te makkelijk?
Wil je meer ontdekken en leren op jouw manier? Dan is Grootz echt iets voor jou!
Of je nu houdt van wetenschap, kunst, taal, of iets heel anders, bij Grootz ontdek je nieuwe manieren om te leren en jezelf uit te dagen. Hier mag je experimenteren, onderzoeken en fouten maken… alles wat jij nodig hebt om te groeien.
Wat kun je verwachten?
Twee middagen per week krijg je de kans om aan uitdagende thema’s te werken, die verder gaan dan de standaard lesstof. Hier prikkelen we je nieuwsgierigheid en laten je ontdekken hoe jij het beste kunt leren. We bieden je een veilige en
inspirerende omgeving, waar je samen met andere leerlingen, je talenten kunt ontwikkelen.
Wanneer?
Elke woensdag en donderdag van 13:00 tot 15:30 uur.
Startdatum: 11 september 2024.
Stichting Global Exploration
Stichting Global Exploration (SGE) stelt zich tot doel Nederlandse jongeren de wereld, in het bijzonder ontwikkelingslanden, te laten ontdekken en op die manier een gedragsverandering bij deze jongeren te bewerkstelligen. Zodoende organiseert SGE voor het onderwijs diverse projecten in ontwikkelingslanden.
Voor scholen bieden we de Global Challenge aan. Diverse wereldburgerprojecten die leerlingen de wereld laten zien. Leuk, leerzaam en inhoudelijk. Komend jaar zal Stichting Global Exploration een stage organiseren naar India. De voorbereiding en stage zullen in het teken staan van wereldburgerschap en interculturaliteit. Jongeren leren niet alleen hun eigen kwaliteiten ontdekken, maar werken ook aan vaardigheden die belangrijk zijn in de 21ste eeuw.
Euregionale projecten
Het Grotius College ligt binnen de Euregio Maas Rijn (EMR); een bijzondere ligging binnen een regio met drie officiële landstalen. Dit gegeven maakt het niet alleen nodig, maar vooral ook mogelijk om je als leerling vanaf jonge leeftijd op natuurlijke wijze met de buurtalen in contact te brengen en je te leren verbinden met leeftijdgenoten uit de Euregio met als doel interculturele verschillen te verkleinen. Voldoende aandacht voor deze regio biedt je betere kansen op de euregionale studie- en arbeidsmarkt.
Het Grotius College heeft een aantal partnerscholen in de regio. Elk jaar worden, in samenwerking met scholen uit België (o.a. Go XL uit Hasselt) en Duitsland (Paul Julius Berufskolleg) , documentaires gemaakt met een actueel thema. Ook is er aandacht voor excursies naar euregionale “Lernorte” zoals Kamp Vogelsang in de Eifel en Eben Emael in Maastricht . Het Grotius College is als Euregioprofiel school kartrekker voor diverse euregionale projecten, zoals het Project Vrij Zijn uit 2020, dat resulteerde in het winnen van de Limburgse Onderwijsprijs. Of het Euregionaal klimaatdebat 2022, dat zelf een European Citizens Prijs heeft gewonnen. Dit school jaar organiseert onze school het Euregionaal Vrijheidsdebat in Brunssum. Kortom, actief burgerschap start in de eigen omgeving.
Er valt nog zoveel te ontdekken…
Op Grotius helpen wij jou ontdekken waar jouw passie ligt en steunen we jouw in je ontwikkeling richting het vervolgonderwijs. Ben jij klaar voor de volgende stap? Dan groeien wij met je mee. Welkom op Grotius.